Bústia Temporals

Temporals, el programa de la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona, obre la bústia per rebre noves propostes artístiques pel 2025-2026.

Amb l’objectiu d’acostar l’art contemporani als barris i d’implicar la comunitat més propera als centres cívics, es valoraran projectes tant d’artistes o col·lectius com de comissariat que s’emmarquin dins de qualsevol de les tendències de les arts visuals actuals (videoarts, arts plàstiques, fotografia, pràctiques digitals, performance…), que plantegin temes vinculats a l’actualitat i desenvolupin línies de pensament contemporani.

Els equipaments que participen en el Temporals són CC Baró de ViverCC Can BastéCC Casinet d’HostafrancsCC Convent de Sant AgustíCC Cotxeres de SantsCC GuinardóCC Joan Oliver – Pere QuartCC NavasCC Pere PrunaCC Sagrada FamíliaCC Sant AndreuCC la Casa Elizalde i CC la Farinera del Clot.

Els projectes seleccionats es programaran durant el curs 2025-2026 en tres dels centres esmentats, per tant, hauran de tenir la capacitat d’adaptar-se a les diverses realitats i espais expositius.

Les bases de participació i els criteris de selecció els podeu trobar en aquest enllaç (PDF).

Els projectes finalistes els triarà la comissió de selecció, formada per l’artista visual Antonio R. Montesinos, participant en l’edició de Temporals 2023, Clàudia Elies, directora d’Art Nou Barcelona i responsable d’Arts Visuals del CC Can Felipa, Dolors Juárez, mediadora, educadora i treballadora cultural, Núria Esterri, directora del CC Cotxeres de Sants i del CC Casinet d’Hostafrancs, Patricia Campos, directora del CC Guinardó, Imma Cases, directora del CC Pere Pruna, Sheila Corchete, directora del CC Joan Oliver – Pere Quart, Oriol Pallarès, programador del CC Navas i Raül Pavon, programador del CC Sant Andreu.

Podeu enviar les vostres propostes des d’aquest formulari entre el 19 de febrer i el 19 de març. Si teniu dubtes o consultes, escriviu a temporals@bcn.cat o per WhatsApp al telèfon 683 152 768 (en horari d’atenció de dilluns a divendres, de 10.00 a 14.00 h).

També podeu assistir a la Sessió de resolució de dubtes que es farà el 22 de febrer a les 18.30 h a la 4a planta del Palau de la Virreina. Per accedir-hi, cal sol·licitar l’assistència al mateix correu electrònic temporals@bcn.cat.