BASES DEL CONCURS 2023

El Comitè Organitzador convocarà el XXV Concurs de Curts Fantàstics i de Terror amb la idea de continuar promovent i de donar a conèixer els treballs dels nous i noves realitzadores del gènere.

 

Bases de la XXV edició del  Concurs de Curts Fantàstics i de Terror de Sants 2023

 

 

1. Podran participar-hi realitzadors/dores a títol individual o col·lectiu.

2. Hi podran concursar curtmetratges en cine o vídeo.

3. Les obres hauran de pertànyer al gènere fantàstic i/o de terror.

4. No existeix limitació d’obres presentades per una mateixa persona, però cadascuna serà presentada independentment de la resta i acompanyada del seu corresponent full d’inscripció. Els treballs tindran una durada màxima de 15 minuts. El jurat es reserva el dret a projectar fora de concurs els curts de durada superior. Les obres es presentaran en versió catalana o castellana, o subtitulades en qualsevol dels dos idiomes.

5. Les obres es podran presentar en línia  a través de Movibeta, Festhome o en format DVD.

6. Les inscripcions realitzades per mitjans digitals tindran una taxa d’inscripció de 2 euros.

7. La data màxima d’inscripció és el 12 de setembre del 2023 inclòs. Tota obra presentada després d’aquest termini quedarà fora de concurs. Les inscripcions en format DVD s’han de presentar en les Cotxeres de Sants: C/ Sants, 79 – 08014 Barcelona – Tel. 93 291 87 01.

8. Podran participar totes les produccions de 2022 i 2023. Quedant excloses les obres presentades en edicions anteriors.

9.  El Jurat, nomenat pel Comitè Organitzador de la XXXV Marató de Cinema Fantàstic i Terror de Sants, seleccionarà d’entre totes les obres presentades, les que configuraran la programació de curtmetratges que se celebrarà a l’Auditori de les Cotxeres de Sants del 23 al 25 de novembre. Totes les obres seleccionades es coneixeran l’1 de novembre del 2023, en la nostra pàgina web www.cotxeres-casinet.cat/marato. Les decisions del jurat seran inapel·lables.
Les decisions del jurat seran inapel·lables.

10.  S’estableixen els premis següents:

Millor curt  Premi Pere Garcia  Plensa
 Pere Garcia i Plensa va ser qui va tenir la idea de fer un festival de terror en un centre Cívic. Guardó atorgat a la categoria de millor curt fantàstic i/o de terror amb 500 € + trofeu).

Millor curt d’animació
Guardó atorgat a la categoria de millor curt d’animació amb 500 € + trofeu.

Millor curt curt
Guardó atorgat a la categoria de millor curt fantàstic i/o de terror, de durada màxima de 3 minuts amb 500 € + trofeu.

Millor curt en català
Guardó atorgat a la categoria de millor curt fantàstic i/o de terror, rodat en català en qualsevol de les seves variants oriental o occidental amb 500 € + trofeu.

–  Premi especial Alice Guy
Alice Guy va ser la primera persona en dirigir una pel·lícula de ficció i pionera en els efectes especials.  Guardó atorgat a la categoria de millor curt fantàstic i/o de terror, l’equip creatiu del qual estigui majoritàriament format por dones, amb 500 € + trofeu.

Premi especial ChichaCutre – Emili Moya
Guardó atorgat a la categoria de millor curt fantàstic i/o de terror, de contingut gore, splatter o de baix pressupost, amb 500 € + trofeu.

11. S’aplicarà la retenció fiscal que estableix Hisenda d’acord amb la legislació vigent.

12. Si un director o directora vol participar en una categoria concreta, ens ho ha de comunicar per correu electrònic a: alex@secretariat.cat

13. Els premis es faran públics i es projectaran durant la Marató del 2023.

14. Es valoraran les obres que fomenten valors com la diversitat de gènere i cultural.

15. Les creacions amb imatges i discursos sexistes, racistes o homòfobs seran excloses.

16. Es valorarà positivament que els curts estén subtitulats en català o en castellà.

17. L’organització podrà utilitzar fragments de les obres finalistes per a la difusió del Certamen en els mitjans de comunicació, xarxes i web de l’organitzador.

18. Les despeses d’enviament de les obres seran a càrrec de les persones participants.

19. El jurat podrà decretar qualsevol premi desert si així ho considera oportú.

20. L’organització es reserva el dret a suspendre el festival, així com el repartiment de premis, per motius de força major.

21. La presentació d’una obra implica la total acceptació d’aquestes bases.

 

 

Vols contactar amb nosaltres?

Contactar