Presentació del llibre Papiyon Nwa (Papallona Negra). Relatos y experiencias de un migrante haitiano.

 

 

Portada llibre

 

 

Robenson Glésile. Activista antirracista i defensor dels DDHH; membre del grup d’estudis sobre Migraciones (Universidad Nacional de Rosario); cofundador de la Fundación Jèn Mapou Haití; panelista del programa radial Uniendo Fronteras; col·laborador d’Ubuntu.es i analista de temes relacionats amb el seu país. En 2022 va ser elegit com un dels “10 Jóvenes Sobresalientes de la Provincia de Santa Fe”, Argentina. És l’autor del llibre Papiyon Nwa (Mariposa Negra). Relatos y experiencias de un migrante Haitiano. El llibro fou  declarat d’interès municipal pel Concejo Municipal de Rosario i d’interés provincial por la Cámara de Diputadas y Diputados de Santa Fe, Argentina.

Papiyon Nwa ens convida a endinsar-nos en las vivències de   desarrelament , dol, astorament i resiliència que travessen les vides i els cossos de totes les persones migrants, a més d’oferir-nos una mirada crítica, aguda i perceptiva sobre fets rellevants de la història i les problemàtiques actuals d’Haití. Els relats autobiogràfics que Robby ens presenta en el llibre, demanen que ens obrim a la experiència de mirar la vida amb ulls nous,  amb mirada de qui habita dues terres i, de vegades, sent que no pertany a cap.

“La historia és científica, la memòria és política”, ens recorda Robby en un dels relats que poblen aquest llibre. I és que Papiyon Nwa és precisament això, un  exercici de memòria, de reflexió, de resistència i de  tossuda esperança.

 

 

Dia: 22/10/2024

Hora: 18.30 h

Lloc: Sala de conferències Cotxeres